Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret povjerenika biskupijskog Pastoralnog centra Srijemske biskupije

PETROVARADIN (TU) (IKA)

U ponedjeljak 27. rujna u prostorijama biskupijskog Ordinarijata u Petrovaradinu održan je susret povjerenika Biskupijskog Pastoralnog centra (dalje: BPC) Srijemske biskupije.

Susret je organiziran na inicijativu vlč. Ivice Zrno, koordinatora BPC–a Srijemske biskupije.

Susretu su nazočili srijemski biskup mons. Đuro Gašparović, koordinator BPC–a vlč. Ivica Zrno, tajnica BPC–a Ana Hodak, povjerenik za školski vjeronauk preč. Blaž Zmaić, povjerenik za trajnu duhovnu formaciju svećenika preč. Berislav Petrović i povjerenik za mlade vlč. Dušan Milekić.

Susret je započeo molitvom i pozdravnom riječju srijemskog biskupa. Pozdravljajući sve okupljene, mons. Đuro Gašparović  iznio je kratki osvrt na stanje i djelovanje BPC–a, od njegovog osnutka 2009. godine, ističući kako je, počevši od osnutka, ovo prvi susret svih povjerenika.

Nakon uvodne riječi, sve je okupljene pozdravio vlč. Ivica Zrno, zahvaljujući za izdvojeno vrijeme i dolazak na sastanak koji treba donijeti konstruktivne plodove. Zatim je dao riječ svakom od povjerenika za pojedino područje, gdje je bilo prilike za iznošenje postojećeg stanja, prijedloge za buduće aktivnosti, kao i prijedloge datuma za pojedine susrete koji se održavaju na biskupijskoj razini, a koji bi se trebali održati do kraja tekuće ili u 2022. godini.

Tako je dogovoren datum i mjesto Holywina, susreta mladih, križnog puta za mlade. Također je upućen prijedlog o suradnji sa Subotičkom biskupijom na pitanju mladih i sudenata koji zbog potreba studija odlaze živjeti u Novi Sad. U okviru duhovne formacije svećenika govorilo se o stanju i poboljšanju mjesečnih duhovnih obnova, kao i o mogućnosti duhovnih vježbi za svećenike u 2022. godini.