Budi dio naše mreže
Izbornik

Predsjednik HBK Puljić podržao koncert "Progledaj srcem" i Laudato TV

Zagreb (IKA)

Laudato TV podržalo je svojim dolaskom na koncert "Progledaj srcem" 18 tisuća ljudi, a koji je održan u zagrebačkoj Areni u subotu, 11. svibnja. Svoju potporu dolaskom na koncert dali su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić, ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj Janusz Stanisław Błachowiak te mnogi drugi.

Predsejdnik HBK Želimir Puljić / Foto: Ante Peran

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić čestitao je organizatorima na uspješnom koncertu.

“Zahvalio bih organizatorima Laudato TV i Udruzi Ime dobrote na odličnom koncertu i mladosti što ima priliku pjevati i družiti se te na taj način slaviti Boga”, poručio je predsjednik HBK.

Na petom koncertu “Progledaj srcem” bio je i ravnatelj Hrvatskog Caritasa i Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina.

“Kao što sam i posljednjih godina bio na koncertu, tako sam i ove godine došao dati svoju potporu Laudato televiziji. Posebno sam oduševljen velikim brojem mladih koji su došli na koncert te njihovom radosti koje nas sve ponese”, poručio je mons. Svalina.

Da mu se svidjelo na prošlogodišnjem koncertu “Progledaj srcem” rekao je tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj Janusz Stanisław Błachowiak.

“Počašćen sam što sam i ove godine bio prisutan na koncertu. Radujem se što se koncert ‘Progledaj srcem’ odvija u još većem prostoru nego prošle godine. Drago mi je što nova evangelizacija djeluje kroz pjevanje i na taj način okuplja mlade”, nadodao je.

Koncert “Progledaj srcem” / Foto: Ante Peran

Direktorica i glavna urednica Laudato televizije Ksenija Abramović istaknula je kako se Laudato TV financira od donacija, pa tako i od donacija za koncert “Progledaj srcem”. Kako je rekla za HKM, zahvalna je hrvatskim nadbiskupima i biskupima koji novčanom pomoći podržavaju Laudato TV, ali i poduzećima i svim pojedincima.

„Zahvalna sam hrvatskim nadbiskupima i biskupima koji novčanom pomoći podržavaju Laudato TV, ali i poduzećima i svim pojedincima. Osobito bih zahvalila neznanim ljudima koji se nisu oglušili na poticaj Duha Svetoga, posebice onima koji su dali onaj ‘udovičin novčić’”, poručila je Abramović ističući kako iz mjeseca u mjesec žive od Božje Providnosti.

Na petom koncertu “Progledaj srcem” nastupili su: Božja pobjeda, Emanuel, sestre Palić, zbor Mihovil, Alan Hržica, fra Marin Karačić, Hanna i sestre Halužan, Rafael Dropulić Rafo i Ante Cash. Kao posebno iznenađenje mlada slikarica Eva Vukina je za vrijeme nastupa Redovničkog band aida, u sedam minuta nacrtala Majku Božju koja u ruci drži Arenu. Nastupili su također Ana Rucner i Tony Cetinski.

Duhovne poticaje uputili su vlč. Boris Jozić i fra Jozo Grbeš, OFM, a kroz večer posjetitelje su vodili s. Dijana Lončarek, Marin Periš i Josip Kežić. Glazbenim sastavom od 19 instrumentalista ravnao je Goran Kovačić.

Ključne riječi:
nadbiskup Želimir Puljić