Budi dio naše mreže
Izbornik

77 volontera pomagalo korisnike zagrebačkog Caritasa u „72 sata bez kompromisa“

Zagreb (IKA)

Radost, pjesma i dobrota ispunili su 14. i 15 listopada prostore na sedam lokacija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u kojima je 77 volontera sudjelovalo u aktivnostima, igri i druženju s korisnicima zagrebačkog Caritasa.

S najmlađim korisnicima Kuće Ljubavi volonteri su se družili i igrali, s korisnicima Kuće sv. Franje posjetili su Muzej čokolade, a u Prihvatilištu za beskućnike, Kući za mlade i Kući za zbrinjavanje djece i mladih s tjelesnim i mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac“ uljepšali su i osvježili prostorije.

Darovima, druženjem i zabavom u Amazingi – najvećem obiteljskom centru za zabavu i druženje u Hrvatskoj, obradovali su djecu obitelji slabijeg ekonomskog stanja.

Svima njima u ime korisnika Caritas iskreno zahvaljuje i raduje se nastavku suradnje.

Projekt 72 sata bez kompromisa organizira se u deset europskih zemalja a u Hrvatskoj okuplja mlade od 2014. godine u organizaciji Studentskog katoličkog centra Palma. Cilj projekta je promovirati volontiranje među mladima, potaknuti ih da budu pokretači promjena u lokalnoj zajednici i pokazati kako se zajedničkim snagama mogu dogoditi brojna poboljšanja kvalitete života ranjivih skupina u društvu.