Budi dio naše mreže
Izbornik

Adventska duhovna obnova liječnika u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Liječnici, članovi Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) - podružnica Slavonski Brod sudjelovali su u petak, 9. prosinca na adventskoj duhovnoj obnovi, koju je u Župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu slavio duhovnik društva župnik Robert Farkaš.

Predvodeći večernje misno slavlje kapelan Farkaš liječnicima je u homiliji naglasio kako vrijeme došašća poziva sve kršćane da poput Isusa suosjećanja kako za svoje pacijente tako i za sve ljude oko sebe.

U tom duhu upozorio je, ali i ohrabrio liječnike: „Živimo u okrutnom svijetu u kojem nema baš puno samilosti i sućuti. Stvari se mjere nekim drugim mjerilima i patnja čovjekova nas možda na trenutak zgrozi, a onda trčeći za drugim stvarima nemamo puno samilosti, a Bog upravo iz te samilosti šalje svoga Sina među nas. Mi smo kršćani pozvani unijeti u ovaj svijet ono što mu nedostaje, a nedostaje mu upravo suosjećanja. Puno se govori o pravima čovjeka, a njih je u biti sve manje. Ovaj svijet se ne ponaša po pravilima samilosti i sućuti, nego po logici brojke i zarade. Mi smo kršćani u tom svijetu pozvani živjeti po pravilima Božjega svijeta. Stoga vašu samilost, dragi liječnici, trebaju ne samo vaši pacijenti, koji su često i uplašeni i nezadovoljni i ljuti, nego svi u vašoj svakodnevici“. Dodao je „da smo mi kršćani, ono silno milosrđe koje primamo od Gospodina, pozvani činiti drugima“.

Liječnici su druženje uz okrjepu nastavili u vjeronaučnoj dvorani gdje im se obratio predsjednik HKLD-a brodske podružnice dr. Ivan Krajinović.