Budi dio naše mreže
Izbornik

Beč: Kolekta povodom Majčina dana

Beč (IKA)

U župama Bečke nadbiskupije u nedjelju, 9. svibnja ponovno će se održati tradicionalna kolekta povodom Majčinog dana, objavila je agencija Kathpress 29. travnja.

Prikupljena sredstva namijenjena su savjetodavnim centrima Zaklade svete Elizabete, koji posljednjih mjeseci bilježe sve veći broj zahtjeva za pomoć zbog krize izazvane koronavirusom i njezinih posljedica. U Zakladi žene u potrebi dobivaju širok spektar pomoći. Zaklada podržava žene u svim područjima, od savjetovanja ili pružanja smještaja, donacija u odjeći i higijenskim potrepštinama do privremenog zaposlenja ili integracije na tržište rada.

U 2020. godini obiteljsko, pravno i trudničko savjetovalište Zaklade svete Elizabete Bečke nadbiskupije održalo je 1.244 savjetovanja, što je porast od gotovo 23 posto u odnosu na 2019. godinu. Tijekom protekle godine bilo je preko 3000 kontakata sa ženama koje su tražile pomoć, od savjetovanja i davanja donacija do financijske i druge pomoći. U raznim aktivnostima Zaklade svete Elizabete snažno se osjećaju posljedice pandemije koronavirusa, navodi se u priopćenju Zaklade. Nesigurna situacija samohranih roditelja znatno se pogoršala kao rezultat krize.

„Potrebe žena veće su nego ikad prije, a mogućnost da im pomognemo ovisi o našim mogućnostima“, rekla je direktorica Zaklade svete Elizabete Nicole Meissner.