Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kolekta

Okružnica nadbiskupa Hranića: pomoć stradalima u olujnom nevremenu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 21. srpnja okružnicu svim svećenicima, ustanovama posvećenoga života i svim vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji 19. srpnja nisu bili pogođeni olujnim nevremenom, da se uključe u pružanje pomoći  stradalima u olujnom nevremenu navedenog datuma. Okružnicu donosimo u cijelosti.

Pomoć Đakovačkog dekanata stradalima u potresu

Svećenici Đakovačkog dekanata, Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni dekanom preč. Ivanom Lenićem posjetili su u utorak, 30. studenoga u potresu stradalu Sisačku biskupiju i predali prikupljenu novčanu pomoć.

Beč: Kolekta povodom Majčina dana

U župama Bečke nadbiskupije u nedjelju, 9. svibnja ponovno će se održati tradicionalna kolekta povodom Majčinog dana, objavila je agencija Kathpress 29. travnja.

Kolekta vjernika Varaždinske biskupije za stradale u potresu

Milostinja prikupljena na nedjelju Krštenja Gospodnjega, 10. siječnja, u čitavoj Varaždinskoj biskupiji, po odredbi varaždinskog biskupa Bože Radoša, namijenjena je Caritasu Sisačke biskupije za sve stradalnike potresa u Petrinji, Glini, Sisku i okolici.

Crkva u BiH prikuplja priloge za područja pogođena potresom

Biskupi Biskupske konferencije BiH odlučili su da će se u nedjelju 3. siječnja u svim crkvama u Bosni i Hercegovini prikupljati samo jedna kolekta koja će u cijelosti biti proslijeđena Hrvatskoj biskupskoj konferenciji kao pomoć pri saniranju posljedica potresa.