Budi dio naše mreže
Izbornik

Pomoć Đakovačkog dekanata stradalima u potresu

Sisak (IKA)

Svećenici Đakovačkog dekanata, Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni dekanom preč. Ivanom Lenićem posjetili su u utorak, 30. studenoga u potresu stradalu Sisačku biskupiju i predali prikupljenu novčanu pomoć.

Tom prigodom susreli su se i s biskupom Vladom Košićem te su u njegovoj pratnji obišli srušenu katedralu Uzvišenja sv. Križa u Sisku, svetište Majke naših stradanja u Gori i crkvu Sv. Lovre u Petrinji.

Na kraju, posjetili su i Caritas Sisačke biskupije gdje je dekan Lenić predao ravnateljici Caritasa Kristini Radić kolektu koja je prikupljana u tom dekanatu u akciji solidarnosti s Banovinom od 14. do 21. studenoga. Biskupu Košiću dekan Lenić predao je darove koje su svećenici prikupili za svoje stradale kolege, a pomoć je dobila i župa Gora. Vlč. Lenić istaknuo je kako je cilj ove akcije bio ne samo prikupiti materijalna dobra, već i senzibilizirati vjernike Đakovačkog dekanata sa situacijom na području Sisačke biskupije skoro godinu dana od potresa. Ustvrdio je i kako je želja njega i svih svećenika bila osobno doći u Sisak kako bi posvjedočili svoju blizinu s ljudima ovoga kraja te kako bi doprinijeli tome da Banovina ne padne u zaborav već da se obnovi i duhovno i materijalno.

Gostima je na darovima i riječima ohrabrenje od srca zahvalio biskup Košić, zamolivši ih da prenesu svojim vjernicima riječi zahvale, što su odvojili od svojih potreba kako bi pomogli ljudima ovog kraja.

Tijekom sljedećih nekoliko dana u biskupijski Caritas stići će i kamion s prikupljenom hranom i higijenskim potrepštinama.