Budi dio naše mreže
Izbornik

Biblijska tribina održana u Josipovcu

Josipovac (IKA/TU)

U organizaciji Udruge „Josipovac“, u petak 23. veljače 2024. u Hrvatskom domu u Josipovcu održana je biblijska tribina pod naslovom „Kako preživjeti bol i patnju? Isusove enigme“.

Predavanje je održao vlč. dr. sc. Ivan Benaković s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, pastoralni suradnik u Župi sv. Luke u Josipovcu.

U tijeku programa okupljeni iz obje josipovačke župe mogli su zajedno s vlč. Benakovićem promišljati o bolima i patnjama koje prolaze ljudi u društvu te o mogućim Isusovim rješenjima za iste boli i patnje.

Predavač je promatrajući Kristov lik nastojao tumačiti enigmatske dimenzije njegova života ne bi li svima prisutnima prikazao smisao Kristova poslanja na zemlji.

Sama tribina bila je prožeta promišljanjem nad biblijskim tekstovima, kao i molitvom i pjesmom jer je sudjelovao i KUD „Josipovac“, izvevši korizmene napjeve.

Nakon promišljanja vlč. Benakovića okupljeni su se mogli aktivno uključiti traženjem odgovora na svoja pitanja i nejasnoće. Zajedno s predavačem problematizirali su pitanja iz života Crkve.

Takvi susreti će se nastaviti održavati i dalje u svrhu povezivanja crkvene zajednice sa institucijama i udrugama koje djeluju u društvu u svrhu očuvanja kulturnog i vjerskog identiteta Republike Hrvatske.