Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: josipovac

„Biblija za sve, pa i za nevjernike“

U Župi sv. Luke evanđeliste u Josipovcu 30. rujna, na spomendan sv. Jeronima, velikog ljubitelja i štovatelja Božje Riječi, nastavljene su biblijsko-duhovne večeri, na temu „Biblija za sve, pa i za nevjernike“.

Kapele posvećene sv. Josipu: Zagreb–Josipovac – prva crkva sv. Josipa u Hrvatskoj

Tijekom Godine sv. Josipa, koju je papa Franjo proglasio Apostolskim pismom "Patris corde" 8. prosinca 2020., Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije pripremio je prikaze župa i kapela posvećenih sv. Josipu u Zagrebačkoj nadbiskupiji. Na kraju Godine sv. Josipa donosimo prikaz kapele sv. Josipa na zagrebačkom Josipovcu, koja se smatra prvom crkvom posvećenom sv. Josipu u Hrvatskoj.

Posveta župne crkve sv. Luke evanđeliste u Josipovcu

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić posvetio je u subotu, 17. listopada župnu crkvu sv. Luke evanđelista u Josipovcu u jubilejskoj 25. godini postojanja župe. Na svečanom misnom slavlju posvećen je i oltar u kojega su ugrađene moći bl. Miroslava Bulešića, zajedno s poveljom o posveti.

Manifestacija „Korizma u pjesmi i jelu“

Prva manifestacija u organizaciji KUD-a „Josipovac“ i župe sv. Luke, evanđelista – Josipovac 2, pod nazivom „Korizma u pjesmi i jelu“ održana je u nedjelju 31. ožujka u župnoj crkvi Sv. Luke.