Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biblijska-tribina

Peta biblijska korizmena tribina u ciklusu biblijskih tribina u Varaždinu

Posljednja, peta biblijska korizmena tribina održana je u ponedjeljak 18. ožujka u Pastoralnom centru Varaždinske biskupije. Gost tribine bio je o. Niko Bilić koji je govorio o „Času kad je raspet Božji Sin“ prema izvještaju Muke Gospodina našega Isusa Krista po Marku, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

Održana biblijska korizmena tribina u Varaždinu

Četvrta biblijska tribina u Ciklusu biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim čitanjima održana je u ponedjeljak, 11. ožujka 2024. u Centru za mlade Varaždinske biskupije, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.

O. Dario Tokić: „Naš je poziv biti slika Božja, pripadati Gospodinu!“

U Centru za mlade Varaždinske biskupije u ponedjeljak 26. veljače održana je druga biblijska korizmena tribina u Ciklusu biblijskih tribina o nedjeljnim korizmenim evanđeljima. Karmelićanin o. Dario Tokić je, nakon pročitanog evanđeoskog odlomka treće korizmene nedjelje „Izgon trgovaca iz hrama“, kroz izlaganje razlomio riječ Božju.

Biblijska tribina održana u Josipovcu

U organizaciji Udruge „Josipovac“, u petak 23. veljače 2024. u Hrvatskom domu u Josipovcu održana je biblijska tribina pod naslovom „Kako preživjeti bol i patnju? Isusove enigme“.

Osijek: Počeo niz korizmenih duhovno-biblijskih susreta

Povjerenik za biblijski pastoral Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivan Benaković, s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Đakovu, započeo je u srijedu 15. ožujka 2023. ciklus korizmenih biblijskih duhovnih susreta koji se održavaju u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, u organizaciji Instituta za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II.“

Počele osječke biblijske večeri

Ciklus biblijskih tribina utorkom „Poznavanjem Biblije do transformacije ljudske osobnosti“ započeo je u utorak 27. rujna u retfalačkoj Župi Uzvišenja Svetoga Križa u Osijeku uz vodstvo svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. dr. sc. Ivana Benakovića, profesora Svetog pisma na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu.

Biblijska tribina pod vodstvom prof. dr. Ivice Čatića

„Drugi izvještaj o stvaranju: grijeh prvih ljudi (Post 3,1-24)“ bila je tema biblijske tribine pod vodstvom prof. dr. Ivice Čatića, održane 2. studenoga u pastoralnim prostorima pri Nadbiskupskom vikarijatu u Osijeku, a u organizaciji „Instituta za novu evangelizaciju sv. Ivan Pavao II.“.

1 2