Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Glasnović krstio šesto dijete u obitelji Tubić

Nova Mokošica (IKA)

U Župi Svete obitelji u Novoj Mokošici dubrovački biskup Roko Glasnović krstio je u nedjelju 24. rujna 2023. Ivu, šesto dijete u obitelji Damira Tubića i Marije r. Meštrović.

Biskup Glasnović se u propovijedi osvrnuo na nedjeljno Evanđelje o radnicima koje domaćin poziva u različite sate u vinograd i svakom daje plaću za koju su se s njim pogodili. Ljuti su bili oni koji su najdulje radili, a dobili su isti iznos kao i oni koji su stigli posljednji. Biskup je objasnio koliko je ta prispodoba bliska i ljudima našeg vremena.

Prizor koji nam Krist donosi toliko je svjetovan i svakodnevan, kazao je. „Mi se često uspoređujemo s drugima, što može biti otrov za naš zajednički život. Teško nam je ponekad vjerovati da je netko pravedan ako ne vidi i ne priznaje naš trud i naše uspjehe. Umjesto da se radujemo što imamo ono što nam je potrebno, mi smo uglavnom nesretni zbog toga što drugi imaju.”

Naglasio je i kako mi često, procjenjujući vrijednosti drugih, činimo pogreške jer nije potrebno uspoređivati se s drugima budući da svatko ima svoju vrijednost. Tu vrijednost ponekad moramo otkriti pa čak i onda kada nam se čini da kod drugoga nema dobra i da je sve loše.

Župnik don Marinko Šljivić uz pozdrave i zahvale čestitao je roditeljima i cijeloj župnoj zajednici na krštenju male Ive.