Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Gorski predmolio križni put na Šumskoj stazi Bliznec

Zagreb (IKA)

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je na Veliki petak, 15. travnja 2022., pobožnost križnoga puta za osobe s invaliditetom i vjernike grada Zagreba na Šumskoj stazi Bliznec, u organizaciji Župe sv. Petra i Pavla, Zagreb-Bešići.

Biskup Gorski predmolio je križni put u zajedništvu s vlč. Mladenom Škvorcom, župnikom u Bešićima i o. Ilijom Tipurićem, župnim vikarom Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Remeta.

Među brojnim okupljenim vjernicima prisutna je bila i skupina osoba s invaliditetom s kojima je u pratnji bio župnik župe Završje vlč. Dragutin Goričanec, osnivač i voditelj udruge Job. Udruga Job okuplja osobe s invaliditetom, čiji članovi rado i redovno sudjeluju u pobožnostima Križnoga puta na Bliznecu.

Postaje su pročitali župljani župe Bešići, a pjevanje je predvodio župni zbor. Nakon završne molitve biskup Gorski održao nagovor je s osvrtom na značenje simbola križa kako u životu vjernika, tako i u cijelome svijetu.

Šumska staza Bliznec nalazi se na ulazu u Park prirode Medvednica te prati potok Bliznec. Staza je prilagođena osobama s invaliditetom, a duž nje su postavljene postaje križnoga puta i na Brailleovom pismu.