Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Gorski predvodio misu zahvalnicu za KMNL

Zagreb (IKA)

Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je u ponedjeljak 15. svibnja misu zahvalnicu za proteklu sezonu Katoličke malonogometne lige u Bogoslužnom prostoru bl. Alojzija Stepinca.

Suslavili su kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Zvonimir Sekelj i povjerenik za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Kristijan Tušek. Misnom slavlju prisustvovali su igrači KMNL-a, a liturgijsko pjevanje animirao je Nadbiskupijski zbor mladih.

Biskup je u homiliji istaknuo kako “u sportu nije dosta samo fizička snaga, nego je potrebna ona unutarnja, duhovna snaga – spremnost duha.” Dodao je kako se rezultati vide onda “kada su duh i tijelo u ravnoteži. Tada duh daje snagu tijelu, a tijelo izvršava ono što je duh naumio. Dragi sportaši, želim vam da natječući se međusobno i razvijajući svoje tjelesne sposobnosti, ne zaboravite natjecati se za nebo. Neka vam igra bude sredstvo rasta u prijateljstvu, u zajedništvu Crkve, u plemenitom pobjeđivanju i u dostojanstvenom porazu, a iznad svega jedan cilj koji je pred nama, pobjedu koju je Krist za sve nas već izvojevao – nebo.”

Nakon misnoga slavlja u prostorima Nadbiskupijskog pastoralnog instituta uručena su priznanja i medalje ekipama i igračima. Prvo mjesto osvojila je ekipa iz Župe sv. Antuna Padovanskoga iz Sesvetskih Sela, drugo mjesto pripalo je ekipi iz Župe sv. Ivana Nepomuka, Stupnik-Lučko, dok je broncu zaslužila ekipa iz Župe sv. Ivana XXIII., pape iz zagrebačke Dubrave. Prve dvije ekipe predstavljat će Zagrebačku nadbiskupiju na Nacionalnoj završnici koja se održava u Sisačkoj biskupiji od 19. do 21. svibnja.