Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić krstio peto dijete u obitelji Lukšić

Popovača (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je na Nedjelju Dobroga Pastira, 21. travnja 2024., u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači misno slavlje tijekom kojeg je krstio Juliju, peto dijete u obitelji Matije i Josipe Lukšić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

U homiliji, čestitajući roditeljima na velikodušnosti, hrabrosti i otvorenosti prema daru života, biskup Košić je poručio da se Crkva raduje svakom rođenom djetetu te kako su upravo brojne obitelji posebna radost.

Podsjetio je i da se Četvrta vazmena nedjelja zove i Nedjeljom Dobroga Pastira te da je to vrijeme kada se osobito moli za svećenike i redovnike, tj. za sva duhovna zvanja.

„Da bi se mladi odazvali na poziv da budu službenici Crkve i posvete se naviještanju Evanđelja, potrebna je molitva i na to vas sve potičem. Možda Bog pozove i nekog iz vaše obitelji u zvanje služenja Crkvi, a to služenje je upravo djelo Dobrog Pastira. U Evanđelju smo čuli kako Isus govori za sebe da je on pastir dobri koji život svoj polaže za ovce. Najamnik, koji nije pastir niti vlasnik ovaca, kad vidi vuka kako dolazi, ostavlja ovce i bježi jer mu nije stalo do ovaca. Međutim, Pastir Dobri poznaje svoje stado te život svoj polaže za njih. To stado smo svi mi. Kada dođe nevolja i prijetnja i mi smo dužni boriti se za stado Isusovo – Crkvu te i tako svjedočiti da je Krist Dobri Pastir koji se za sve nas brine“, rekao je među ostalim biskup.

Na kraju je zaključio da je krštenje prvi korak ulaska u Crkvu – stado Kristovo. „Molimo da i ova naša nova članica po svetom sakramentu bude u stadu Gospodnjem, jer Dobri Pastir nas sve čuva i vodi u vječni život svom nebeskom Ocu“, pozvao je.

Na kraju misnog slavlja, mons. Košić je još jednom čestitao roditeljima, uručivši im prigodne darove biskupije. Misu je suslavio domaći župnik Ivan Petrović.