Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić obišao stanovnike petrinjskog kontejnerskog naselja Sajmište

Sisak/Petrinja (IKA)

Djelatnici i volonteri Caritasa Sisačke biskupije, predvođeni koordinatoricom s. Smiljom Čirko, u sklopu svoje redovite brige za stradale u potresu obilaze sve one koji su smješteni u stambenim modulima i drugim oblicima privremenog smještaja, a u petak 3. prosinca u obilasku stanovnika kontejnerskog naselja Sajmište u Petrinji pridružio im se i sisački biskup Vlado Košić.

Jedan od razloga ovog obilaska ovih najteže stradalih je i prikupljanje točnih informacija o njihovim potrebama, a kako bi im do Božića bili dostavljeni prigodni paketi i tako se barem malo olakšao život u nadolazećim božićnim danima. Posebno se mislilo na najmlađe kojima će biti pripremljeni paketi s darovima prema uzrastu i njihovim željama.

Biskup Košić želio se upoznati s teškoćom života u takvom smještaju u ovo zimsko vrijeme, te je stanovnicima naselja Sajmište uputio riječi utjehe i nade, ali ih upoznao i s mogućnostima koje Caritas nudi kako bi olakšao trenutnu situaciju, ali i omogućio im brži povratak u njihove domove.

Ovih dana Caritas će i tradicionalno podijeliti božićne pakete s prehrambenim namirnicama i higijenskim potrepština svojim redovitim korisnicima.