Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić pohodio hrvatske katoličke zajednice u Frankfurtu, Mainzu i Darmstadtu

Frankfurt/Mainz/Darmstadt (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić pohodio je proteklog vikenda, 8. i 9. lipnja, vjernike u hrvatskim katoličkim zajednicama u Frankfurtu, Mainzu i Darmstadtu.

U subotu je u katedrali sv. Bartolomeja u Frankfurtu, pod misom, pred više od tisuću vjernika, podijelio sakrament potvrde stotinu devetnaest krizmanika. Župnik fra Petar Komljenović te kapelani fra Ignacije Sladoja i fra Ante Bilokapić sa suradnicima pripremili su to slavlje na kojem se kolekta skupljala za Sisačku biskupiju. Isti dan u crkvi sv. Bonifacija u Mainzu, slaveći misu sa župnikom fra Jurom Zebićem i s nekoliko stotina vjernika, biskup je podijelio krizmu dvadeset i dvoje mladih. U nedjelju je sa župnikom fra Josipom Bebićem slavio misu u crkvi sv. Fidelisa u Darmstadtu gdje je podijelio potvrdu dvadeset i troje mladih.

Biskup je u svim slavljima progovorio o važnosti prisutnosti Duha Svetoga u našem životu te potaknuo mlade da ustraju u vjeri, molitvi i nedjeljnoj euharistiji. Također ih je pozvao da ne zaborave svoje korijene i hrvatsku domovinu.

U nedjelju, biskup je zajedno s  braćom franjevcima, glasovao za Europski parlament u hrvatskom konzulatu Frankfurtu.