Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Košić u Kloštar-Ivaniću krstio djecu rođenu u višečlanim obiteljima

Kloštar-Ivanić (IKA)

Sisački biskup Vlado Košić krstio je na Četvrtu korizmenu nedjelju, 27. ožujka, u Župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar-Ivaniću četvrto dijete u obitelji Cirimotić i peto dijete u obitelji Palić.

Obitelj Danijela i Ivane Cirimotić čine Leon (2009.), Gabrijela (2011.) i Ivan (2016.), a na krštenje su donijeli tri i pol mjesečnog Nikolu. U obitelj Nikole i Martine Palić prije tri mjeseca stigla je malena Julija, na radost svojoj starijoj sestri Evi (2009.) i braći Šimunu (2013.), Lovri (2016.) i Tomi (2020.).

Velik je i važan događaj za cijelu župnu zajednicu krštenje svakog djeteta, a još radosnije je kada se dijete prima u zajednicu okruženo brojnom braćom, sestrama i obitelji.

U homiliji biskup Košić je okupljene vjernike potaknuo na promišljanje o vlastitom odnosu prema Ocu po primjeru evanđeoskog čitanja o dvojici sinova i njihovu milosrdnom ocu. Biskup je istaknuo važnost preispitivanja vlastite savjesti i sakramenta ispovijedi koji će korizmeni hod prema Vazmenom otajstvu učiniti plodonosnijim i radosnijim.

Također, biskup je čestitao roditeljima i zahvalio im za otvorenost životu te za istinsko svjedočanstvo vjerničkog života. Potaknuo ih je na hrabrost u odgoju i podizanju djece, a kao znak pažnje i oblik podrške obiteljima s više djece, na kraju mise im je uručio prigodne darove Sisačke biskupije.