Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mate Uzinić predslavit će misu u katedrali na Bijelu nedjelju

Dubrovnik (IKA)

Pontifikalno slavlje na Bijelu nedjelju, koja se u Katoličkoj Crkvi slavi i kao Nedjelja Božjeg milosrđa, u dubrovačkoj katedrali 19. travnja predslavit će dubrovački biskup Mate Uzinić. Uoči svetkovine, u subotu 18. travnja u 20 sati molit će se prva večernja (molitva) iz Časloslova, koju se također može pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.

Na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije (https://www.youtube.com/channel/UCPlGAAocufH2buU-PwfIYNQ) u nedjelju 19. travnja u 10 sati možete pratiti izravan prijenos euharistijskog slavlja iz katedrale Gospe Velike u Dubrovniku. Pontifikalno slavlje na Bijelu nedjelju koja se u Katoličkoj Crkvi slavi i kao Nedjelja Božjeg milosrđa predslavit će dubrovački biskup Mate Uzinić.

Uoči svetkovine, u subotu 18. travnja u 20 sati molit će se prva večernja (molitva) iz Časloslova, koju se također može pratiti u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Dubrovačke biskupije.

Svetkovinu Božjeg milosrđa ustanovio je 2000. godine papa sv. Ivan Pavao II. i otad se slavi na prvu nedjelju nakon Uskrsa.  Papa je svetkovinu ustanovio prema objavi svetoj Faustini Kowalskoj, poljskoj redovnici i mističarki, koja je živjela početkom 20. stoljeća.

Štovanje Božjeg milosrđa na najznačajniji način se iskazuje kroz ovu svetkovinu, a uz to postoje još četiri prilično raširena i među vjernicima popularna načina štovanja, a to su: štovanje slike Milosrdnog Isusa, molitva Krunica Božjeg milosrđa, Sat Milosrđa te širenje pobožnosti prema Božjemu milosrđu.

NAPOMENA ZA MEDIJE
Ove izravne prijenose iz dubrovačke katedrale putem YouTube kanala mediji mogu preuzeti besplatno.