Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Mrzljak mons. Radošu: Vaša Varaždinska biskupija izražava Vam iskrenu dobrodošlicu

Varaždin (IKA)

Apostolski administrator Varaždinske biskupije Josip Mrzljak uputio je čestitku novoimenovanom varaždinskom biskupu Boži Radošu, poručivši da se „Crkva varaždinska raduje ovoj velikoj vijesti da je papa Franjo upravo mons. Radoša odabrao novim pastirom varaždinske Crkve“.

„Zahvaljujući očinskoj dobroti našeg Svetog Oca kojom vodi brigu za narod Božji, a osobito za njegov prezbiterij, s osjećajima radosti i poštovanja Vaša Vam Varaždinska biskupija izražava iskrenu dobrodošlicu kao svome novome pastiru! Vi ste Već treći pastir ove mlade Crkve koja je ove godine proslavila 22. obljetnicu svoga utemeljenja, i vjerujem da ćete nastaviti je voditi dobrim i plemenitim duhom njezinog prvog pastira, biskupa blage uspomene mons. Marka Culeja, a čemu sam i ja imao priliku u ovih svojih 12 godina biskupske službe u Varaždinu skromno pridonijeti“, istaknuo je mons. Mrzljak.

„Vaš životni i svećenički hod ohrabruje nas u tom uvjerenju budući da je Crkva Božja i dosad prepoznavala i vrednovala Vaše ljudske i svećeničke kvalitete, Vašu pastoralnu i akademsku posvećenost, a osobito zauzetost koju ste iskazali i posljednje tri godine kada Vam je povjerena zahtjevna služba rektora Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima u Rimu. Crkva Đakovačko-osječka u mnogim je svojim pastirima nosila korijene i dušu ovih naših hrvatskih krajeva. Upravo ove godine obilježit ćemo 100. obljetnicu rođenja đakovačkog i srijemskog biskupa Ćirila Kosa u njegovoj rodnoj župi Ivanec na području Varaždinske biskupije. Stoga nas posebno veseli što nam je sada darovan pastir upravo iz redova te časne sredine. Neka Vaša slavonska širokogrudnost i hercegovačka stamenost pronađu svoje mjesto među vjernicima ovih plodnih ravnica i suncem okupanih bregova našeg Međimurja, Podravine i Zagorja“, poželio je mons. Mrzljak.

„Neka Blažena Djevica Marija, u čiju je čast i posvećena naša stolna crkva u Varaždinu, i koja se raduje da će prvi put postati i mjesto biskupskog ređenja svoga pastira, bdije nad Vašom budućom službom, i trajno Vas i sve Vam povjerene vjernike pred licem nebeskog Oca zagovara, a naši sveti zaštitnici, sv. Marko Križevčanin i bl. Alojzije Stepinac, neka Vam budu poticaj u neumornoj i pod cijenu mučeničke žrtve ostvarenoj službi na duhovnu korist svih vjernika i svakog čovjeka dobre volje, u vremenitim prolaznim nastojanjima za vječnu neprolaznu sreću“, napisao je u čestitki novom varaždinskom biskupu mons. Radošu dosadašnji biskup mons. Mrzljak.