Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Nashvillea moli za žrtve tornada u saveznoj državi Tennessee

Zagreb (IKA)

Više uzastopnih snažnih oluja, koje su prethodnih dana poharale američku saveznu državu Tennessee, počevši od ponedjeljka 2. ožujka, pri čemu je poginulo najmanje 24 ljudi i uništeno na stotine objekata, alarmirale su katolike u toj saveznoj državi na čelu s biskupom Nashvillea J. Markom Spaldingom koji je pozvao američke vjernike na molitvu za stradale, javio je u srijedu 4. ožujka Vatican News.

Država Tennessee proglasila je izvanredno stanje, a osnovni zadatak svih državnih službi postao je spašavanje života odnosno traganje za nestalima. Biskup Spalding moli i poziva druge vjernike da mole za sve one koji su izgubili živote, one koji tuguju i one čija je imovina uništena da utjehu nađu u Kristu. Biskupija u Nashvilleu već je započela sa sakupljanjem donacija za stradale.


„Volite Boga, budite u mislima sa svima onima koji pate zbog posljedica ove strašne oluje. Pokoj vječni daruj Gospodine svima koji su umrli, a utjeha i snagu svima onima koji ih žale. Neka oni koji su pretrpjeli štetu ili izgubili svoj dom i imovinu pronađu podršku i utjehu u našoj braći i sestrama u Kristu. Budite podrška i na usluzi svim službenicima hitne i humanitarne pomoći, zaštitite najugroženije među vama i čuvajte nas sve u vašoj beskrajnoj ljubavi. To tražimo u ime Isusa Krista, našeg Gospodina, kojemu se i vjetrovi i more pokoravaju. Amen”, stoji u molitvi biskupa Spaldinga.