Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Pozaić predvodio prvu zornicu na početku došašća u Zaboku

Zabok (IKA)

U subotu 1. prosinca, predvečerje prve nedjelje došašća, a na poziv župnika župe sv. Jelene Križarice u Zaboku Marijana Culjaka slavljeni su misa i molitveno bdjenje s nakanom za obitelji, domovinu i nova duhovna zvanja. Prvu svijeću zapalio je sjemeništarac Martin Fiket.

Umirovljeni zagrebački pomoćni biskup Valentin Pozaić predvodio je na početku došašća prvu misu zornicu u župnoj crkvi sv. Jelene Križarice uz župnika Culjaka i đakona Zvonimira Marinovića. U propovijedi je istaknuo da je život putovanje i svake godine u vrijeme došašća Crkva nas poziva na razmišljanje, na budnost i molitvu da ne bismo izgubili s vidika njegov cilj. Mise zornice posebni su znak naše vjere, pobožnosti, molitve, zajedništva, silnog iščekivanja i neopisive radosti, poručio je mons. Pozaić.

Vrijeme došašća je i vrijeme nade. Hrabri nas i papa Franjo riječima: „Ne dopustite da vaša Svijeća Nade ikad ugasne. Ne dajte da Vam ukradu nadu. Čuvajte vašu nadu. Neka Svijeća Nade u vašim životima uvijek gori!“ rekao je biskup Pozaić. Vjernike je pozvao da žive Evanđelje u svakodnevnici, usprkos križevima i poteškoćama; nikada ne izgube nadu u Boga koji nas ljubi i koji nas nikada ne napušta.

„Pozvani smo da budemo umjetnici kršćanskoga života, velikani vjere, nade i ljubavi, da svojim životom i primjerom svjedočimo svoje kršćansko opredjeljenje, da idemo u susret Kristu koji nam dolazi“ – zapravo da živimo došašće. Ovih dana nastojimo živjeti radosnije i malo ozbiljnije, a oko i srce solidarnosti pustimo da malo pođe onima oko nas, pozvao je biskup Pozaić vjernike zabočke župe.

Najsigurnije mjesto sreće našeg srca, Srce je Betlehemskog Djetešca. Darujmo Isusu svoje srce nade u ljubavi. Molimo s Majkom Marijom „Dođi, Gospodine Isuse“, zaključio je biskup Pozaić.

Na kraju misnoga slavlja župnik je zahvalio biskupu za riječi ohrabrenja kao i svim župljanima koji su se okupili za proslavu prve mise zornice.