Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić na svetkovinu Svih svetih predslavio misu na groblju Kvanj

Šibenik (IKA)

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je na svetkovinu Svih svetih u nedjelju 1. studenog u popodnevnim satima, misu na gradskom groblju Kvanj.

„Svi sveti jedan su od najradosnijih blagdana naše vjere. Slavimo sve koji su u radosti neba, one koji čine nebesku Crkvu. I da paradoks bude veći, slavimo ih i po našim grobljima. Kao da se baš tu susreću naša vjera u zagrobni život, naša vjera u Kristovo uskrsnuće, naša nada blažene vječnosti i ljubav za drage nam pokojne da su i oni već u vječnoj radosti kamo i mi želimo stići“, poručio je biskup Rogić u homiliji.

„Čovjek ima slobodu izabrati koji je cilj njegova života, na čemu će graditi svoje odnose i kamo na koncu želi stići. Ako pred sebe postavi ništavilo – stići će u ništavilo. To zovemo pakao – vječna odsutnost ljubavi i smisla. Suprotno tome, mi danas slavimo sve Svete koji su baštinici vječne ljubavi, sreće, nepotrošive radosti“, poručio je mons. Rogić.

„Kako će to izgledati kad stanemo pred lice Svevišnjega? Hoćemo li pognuti glavu u strahu i sramu? Hoćemo li gledati svoj život kao na filmu – sve što dobro učinismo, sve što pogriješismo ili što smo propustili učiniti?“, zapitao je biskup vjernike.

Poručio je da će, ako ih vodi vjera u Kristovo uskrsnuće, ako žive kao djeca Božja, susresti Gospodina. I još više, kao što napisa Ivan, bit će mu slični i vidjeti ga kakav jest – uskrsnuli i proslavljeni.

Ako nas ta nada vodi, ako je to naša vjera, i naš život će biti drugačiji. Bog će nam biti blizu već sada, ma kroz kakve nevolje morali proći. Vjera nas čisti i podiže, zaključio je biskup Rogić.

Euharistiju koju je slavio u zajedništvu sa svećenicima Gradskog dekanata Šibenske biskupije biskup je zaključio molitvom odrješenja za sve pokojne koji počivaju na groblju Kvanj i na svim grobljima Šibenske biskupije. Koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.