Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Rogić o tri godine biskupske službe: Hvala na potpori i razumijevanju

Šibenik (IKA)

Svetkovina svetog Jakova, zaštitnika šibenske katedrale, proslavljena je u četvrtak 25. srpnja, a središnju euharistiju predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić koji je proslavio treću obljetnicu biskupske službe.

„Sveti Jakove, šapni Isusu, baci se pred njega na koljena u nebeskoj slavi i moli ga da i mi naučimo onu vašu lekciju o služenju jednih drugima u ljubavi i velikodušnosti, o zanemarivanju sebe da bi drugome pomogli, drugoga sretnim učinili i tako pravu sreću pronašli. Nikakva mjesta, pozicije na zemlji ne mogu biti tako važna, poželjna kao ona nebeska do kojih se samo služenjem dolazi, služenjem iz ljubavi kako nas je Spasitelj poučio, pokazao“, rekao je u homiliji biskup Rogić.

„Mi smo jedni drugima darovani na spasenje i izbavljenje, darovani za radost života, da radujući se u radosti drugih ispunimo mjeru svog darivanja, svoga služenja. To je put Evanđelja. To je put svetog Jakova“, kazao je biskup Rogić. Naglasio je „da smo u mnogome, kao Kristovi vjernici, od svijeta pritisnuti svjetskom logikom i ponudama“. Osjećamo se toliko puta poput glinenih posuda koje se lako lome. Pavao nas uvjerava da baš tako mora biti kako bi se očitovala snaga Božja, a ne naša. To su sveci. To je sveti Jakov čiju je „glinenu posudu“ ljudskog života ispunila izvanredna snaga Božja, pojasnio je mons. Rogić.

„Sveti Jakove, pomozi nam svako zlo odbaciti, u dobronamjernosti prema svakom hoditi, da se današnji vjernik ne boji biti vjernik i svoju vjeru posvjedočiti. Moli za nas da radosno služimo jedni drugima: u obitelji, na poslu, u župnim zajednicama, u svom narodu. Moli za nas da se na Boga oslanjamo, njegovu mudrost i snagu tražimo, opirući se logici svijeta i prolaznosti. Da nam vječni cilj, ona mjesta u nebu oko Uskrslog Gospodina budu važnija od svega. Samo to može dati smisao križevima koje nosimo i da se život Isusov u našem tijelu, postojanju, životu očituje“, rekao je biskup Rogić.

Na kraju misnog slavlja biskup Rogić osvrnuo se na protekle tri godine biskupske službe u Šibeniku. Zahvalio je svima na potpori i razumijevanju. „Hrabrosti, ustrajnosti i snagu vjere trebamo svakog dana. Samo snagom pouzdanja da Gospodin upravi noge naše na put mira, naviještanja i svjedočenja Kraljevstva Božjeg i njegove milosti u našim životima, samo tom snagom vjere možemo kročiti dalje. Jedno veliko i iskreno hvala za ljubav i dobrotu, pomoć i potporu, savjet i molitvu, ohrabrenje i podršku. Dobri Bog uvijek nekoga providi i pošalje da se može dalje. Vjernički puče šibenski rastimo zajedno u vjeri i pouzdanju u Božju svemoć, milosrđe, vodstvo i pomoć. Preporučam se u vaše molitve i molitvom uzvraćam svakog dana. Na Spasitelja našega Isusa Krista se oslanjamo, ne u svoje snage. Neka bude sve i u svemu Krist“, kazao je šibenskim vjernicima biskup Rogić.