Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević čestitao muslimanima Kurban-bajram

Zagreb (IKA)

Prigodom Kurban-bajrama umirovljeni požeški biskup i predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za odnose sa Židovima i muslimanima Antun Škvorčević uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj akademiku Azizu Hasanoviću u nedjelju 16. lipnja. Čestitku prenosimo u cijelosti.

„Kurban-bajram nije blagdan nekog izvanjskog značenja, nego duhovne snage, kojemu sadržaj daje žrtva Kurbana što ju je Abraham/Ibrahim u vjerničkom predanju Svevišnjemu i po njegovu nalogu prinio, poštedjevši sina Izaka. Kršćani prepoznaju puninu predanja Bogu u Isusovoj žrtvi na križu, te nas vjera duboko međusobno zbližava i povezuje. U navedenom raspoloženju, u ime Hrvatske biskupske konferencije i osobno od srca čestitam Kurban-bajram Vama, cijenjenoj obitelji i suradnicima te svim članovima Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj.

Molim Svemogućega da nas obdari sposobnošću biti ustrajnim graditeljima zajedništva i mira u našoj domovini, a napose za sukobljene strane u Izraelu, Gazi i Ukrajini. Uz izraze posebnog poštovanja, srdačno Vas pozdravljam“, piše biskup Škvorčević.