Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević čestitao nacionalnim pobjednicima Vjeronaučne olimpijade

Nova Gradiška (IKA)

Nakon slavlja svete potvrde u župnoj crkvi Kraljice svete krunice u Novoj Gradiški, u nedjelju 14. svibnja 2023. požeški biskup Antun Škvorčević pozdravio je nazočne pobjedničke ekipe državnog natjecanja iz Vjeronauka – Vjeronaučnoj olimpijadi.

Na nacionalnom natjecanju Vjeronaučne olimpijade održanom u Pregradi i Tuheljskim Toplicama 9. i 10. svibnja 2023. ekipe u svim trima kategorijama, što se rijetko događa, pobijedili su učenici iz Požeške biskupije.

U kategoriji osnovnih škola prvaci su učenici Osnovne škole Mate Lovraka iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučiteljice Andrijane Petrović. U kategoriji trogodišnjih srednjih škola prva je ekipa učenika iz Obrtničke škole u Požegi pod vodstvom vjeroučitelja Joze Glibe. U kategoriji četverogodišnjih srednjih škola pobijedila je ekipa Gimnazije iz Nove Gradiške pod vodstvom vjeroučitelja vlč. Marka Milakovića.

Nakon slavlja sakramenta potvrde, koji je primila i Ella Conjar iz pobjedničke ekipe novogradiške Osnovne škole, biskup Škvorčević čestitao im je na uspjehu i zahvalio za trud koji su uložili pripravljajući se za natjecanje.

Podsjetio je nazočne da su Požešku biskupiju u kategoriji osnovnih škola predstavljali učenici Ella Conjar i Korina Ljubičić iz Župe Kraljice Svete Krunice te Nikola Lovrić i Marta Pernar iz Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije iz Nove Gradiške. U kategoriji četverogodišnjih srednjih škola natjecali su se vjeroučenici Edi Conjar i Domagoj Ivanišević iz Župe Kraljice Svete Krunice, Nastja Lovrić iz Župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije te Monika Delić iz Župe sv. Vida u Okučanima. U natjecateljskoj ekipi trogodišnjih srednjih škola bili su Karlo Bušić, Katarina Pavlić, Vinko Peula i Anamarija Skorup iz Obrtničke škole Požega.

Biskup je potom vjeroučiteljici Andrijani Petrović i vjeroučitelju Marku Milakoviću uručio medalje s biskupskom plaketom kao zahvalu i priznanje za vodstvo i praćenje učenika do ostvarenog uspjeha te što su u vjerničkom svjetlu predstavili Požešku biskupiju na Vjeronaučnoj olimpijadi. Trećoj pobjedničkoj mons. Škvorčević će također dodijeliti plaketu s pismom zahvale za pobjedu na natjecanju.