Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskup Škvorčević primio provincijalku Družbe kćeri Božje ljubavi

Požega (IKA)

Biskup Antun Škvorčević primio je u Biskupskom domu u Požegi, u petak 4. studenog 2022. provincijsku poglavaricu Družbe Kćeri Božje ljubavi iz Zagreba s. Gordanu Igrec,, u čijoj pratnji je bila vicepostulatorica kauze bl. Jule Ivanišević i susestara s. Ozana Krajačić.

Provincijalka je izvijestila biskupa o nastojanjima provincije da upozna što šire slojeve vjernika s bl. Julom Ivanišević, rođenoj u današnjoj Požeškoj biskupiji i da se u tu svrhu prigodom desete obljetnice njezine beatifikacije te 130. obljetnice rođenja proglasi „Godina bl. Jule“ koja bi započela na dan njezina mučeništva, 15. prosinca ove godine, s posebnim programima u njezinoj rodnoj župi Staro Petrovo Selo.

Mons. Škvorčević je podsjetio na važnost bl. Jule kao prve proglašene blaženice s područja Požeške biskupije i njezina značenja za pastoral, naglasivši da blaženicima pripada ograničen kult povezan s mjestima njihova života, te da je u tom smislu velika uloga njezine rodne župe i zajednice sestara kćeri Božje ljubavi.

Zaključeno je da će sestre dostaviti biskupiji prijedlog programa „Godine bl. Jule“ te će na temelju toga biti razmotreno na koji će se način Požeška biskupija u njega uključiti.

Sestra provincijalka uručila je biskupu knjigu „Blažene Drinske mučenice“, tiskanu o 10. obljetnici njihove beatifikacije, a biskup je provincijalki darovao monografiju „Požeška Katedrala“, objelodanjenu prigodom 25. obljetnice uspostave Požeške biskupije te knjige o Svetištu Gospe Voćinske i pučki prikaz katedrale.