Budi dio naše mreže
Izbornik

Biskupijski Caritas obilježio Dan života u Gospiću i Ogulinu

Gospić (IKA)

Djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije tradicionalno su u prvoj nedjelji veljače kada se obilježava Dan života pohodili porodne odjele Općih bolnica na prostoru Gospićko-senjske biskupije, u Gospiću i Ogulinu.

U jutarnjim satima djelatnici Caritasa na čelu s tajnicom biskupijskog Caritasa Katom Matanić posjetili su porodni odjel Opće bolnice Gospić a potom i isti odjel Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin.

Tom prilikom je voditeljica biskupijskog Caritasa Kata Matanić zajedno s osobljem bolnica obišla nazočne porodilje i trudnice. Osim što im je zahvalila što su izabrale život, voditeljica Caritasa je majke darovala prigodnim poklonima, voćem i sokovima za majke i novčanim prilogom u iznosu od 500 kuna po djetetu. Poklon pakete, toplu riječ i razgovor dobile su i trudnice koje ovih dana očekuju porod. Na darovima je zahvalilo medicinsko osoblje obaju bolnica a u Ogulinu i ginekologinja dr. Nina Ivošević. Inače, u Gospiću su darovane 3 porodilje i četiri trudnice, a u Ogulinu tri porodilje i dvije trudnice. Ovim tradicionalnim akcijama darivanja Gospićko-senjska biskupija i biskupijski Caritas svojim akcijama na djelu pokazuju kako promoviraju život i pomažu mladima koji se za njega odlučuju.