Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslov i otvorenje Caritasovoga dnevnog centra za osobe s invaliditetom

Srijemska Mitrovica (IKA )

Caritasov Dnevni centar za osobe s invaliditetom „Sveta Tereza“ svečano je u utorak 9. listopada blagoslovljen i otvoren u Srijemskoj Mitrovici.

Svečanost je počela pozdravnim govorom preč. Joze Duspare, direktora srijemskog Caritasa. Obred blagoslova predvodio je domaći župnik mons. Eduard Španović, generalni vikar Srijemske biskupije. U znak zahvale njemačkim donatorima, upriličen je dvojezični blagoslov.

Nakon blagoslova nacionalni koordinator njemačkog Caritasa Tobias Noelke izrazio je zadovoljstvo onime što vidi, te podsjetio da to nije prva suradnja s Caritasom Srbije već ta suradnja kroz različite projekte traje već 20 godina.

Ovom prilikom potpisan je Protokol o suradnji između Caritasa Srijem, Caritasa Srijemska Mitrovica, Grada Srijemska Mitrovica, Opće bolnice, Doma zdravlja i Centra za socijalni rad. Potpisivanje toga protokola jasan je pokazatelj vrednovanja rada kojim se Caritas u Srijemskoj Mitrovici do sada dokazao pred Crkvom, ali i pred civilnim vlastima.

Na kraju je koordinatorica mitrovačkog Caritasa Kristina Dragišić istaknula radost zbog toga događaja, kao i potrebu i vrijednost Dnevnog centra, te zahvalila svima na dolasku i suradnji. Podijeljene su i zahvalnice svim zaslužnima za ostvarenje projekta Dnevnog centra.

Svečanom blagoslovu i otvaranju Dnevnog centra nazočili su i visoki predstavnici gradskih vlasti, te ostalih gradskih institucija Grada Srijemska Mitrovica