Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen Dom za starije i nemoćne „Biskup Srećko Badurina“ Ogulin

Ogulin (IKA)

Svečanost otvorenja obnovljenog Doma za stare i nemoćne „Biskup Srećko Badurina“ Ogulin održana je u utorak 21. studenog 2023. u Ogulinu.

Dom „Biskup Srećko Badurina“ osnovao je 6. travnja 1999., u prostoru bivše bolnice u Ogulinu, Caritas Gospićko-senjske biskupije koji je više od 20 godina skrbio o održavanju doma, kao i o brojnim štićenicima.

Caritas se kasnije odrekao vlasničkih odnosa u korist Karlovačke županije, a protekle četiri godine dom je obnovljen u potkrovnom dijelu u suradnji s Općom bolnicom i bolnicom branitelja Domovinskog rata Ogulin.

U okviru projekta izgrađeno je parkiralište te je uređen okoliš zajedničkog prostora koji koriste dom i bolnica. Projekt je financiran iz Europskog strukturnog fonda. Obnovljeni prostor bit će u funkciji za pružanje pomoći za 60 korisnika doma.

Nakon završne konferencije na kojoj su među ostalima govorili ravnateljica Nataša Vučković Ivošević, karlovačka dožupanica Vesna Hajsan Dolinar i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Margareta Mađerić, obnovljeni dom je blagoslovio župnik Župe Svetoga Križa u Ogulinu vlč. Nikola Prša. U glazbenom dijelu svečanosti nastupilo je Prvo hrvatsko pjevačko društvo „Zora“ iz Karlovca.