Budi dio naše mreže
Izbornik

Blagoslovljen splitski studio Laudato TV-a

Split (IKA)

U splitskom Centralnom bogoslovnom sjemeništu u srijedu 29. svibnja splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić blagoslovio je splitski studio Laudato televizije. Svečanosti su, uz djelatnike i suradnike Laudato TV-a, prisustvovali predstavnici Splitsko-makarske nadbiskupije, Splitsko-dalmatinske županije, grada Splita, javnih i kulturnih ustanova, kao i brojni simpatizeri te publika ove obiteljske televizije.

Direktorica i glavna urednica Laudato TV-a Ksenija Abramović zahvalila je Splitsko-makarskoj nadbiskupiji na čelu s nadbiskupom Barišićem za podršku i ustupanje svog prostora Laudato TV-u.

Posebnu zahvalu uputila je i generalnom vikaru Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslavu Vidoviću, rektoru Centralnog bogoslovnog sjemeništa don Juri Bjelišu, rektoru Nadbiskupskog sjemeništa don Edvardu Pundi, te vlastima Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita. Izrazila je nadu u nastavak suradnje s Uredom za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije i udrugom Teofil.

„Split je drugi najveći grad u Hrvatskoj, nalazi se u središtu dalmatinskog dijela naše Domovine i želja nam je da iz Splita budemo više i lakše prisutni svojim sadržajem u cijeloj Dalmaciji te Bosni i Hercegovini“.

Za sve plodove Laudato TV-a, vrijedne i radišne djelatnike te sve milosti u radu, posebno je zahvalila Gospodinu Isusu Kristu.

Pozdrav uime Splitsko-dalmatinske županije uputio je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić, istaknuvši važnost Laudato TV-a u promicanju ljudskih i humanističkih vrijednosti. Uime Grada Splita okupljenima se obratila dogradonačelnica Jelena Hrgović, izrazivši vjeru kako će Laudato TV svojim sadržajem obogatiti medijski prostor Splita i Dalmacije.

Pozdravivši sve prisutne, nadbiskup Barišić istaknuo je veliku važnost Laudato TV-a u humanizaciji čovjeka i evangelizaciji društva.

„Želio bih da originalnost i novost ove televizije dođe u naše domove te da pomogne u rastu naše Domovine. Radujem se večeras s vama i želim vam pratnju Duha Svetoga, neka vas milosrdni Bog blagoslovi svakim blagoslovom u vašem radu i nagradi velikom gledanošću“.

Glumac splitskog HNK Pere Eranović uveličao je program svojim glumačkim izvedbama, a za glazbenu animaciju pobrinuo se zbor Mihovil. Program je vodio Matej Sunara. Nakon svečanoga blagoslova novoga studija, druženje je nastavljeno uz prigodni domjenak.