Budi dio naše mreže
Izbornik

Bogoslovi na Dušni dan pohodili Mirogoj

Zagreb (IKA)

Obilježavajući Spomendan svih vjernih mrtvih, u četvrtak 2. studenoga bogoslovi I., II. i V. godine Nadbiskupskoga bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu zajedno s odgojiteljem vlč. Josipom Đurinom pohodili su groblje Mirogoj.

Okupljeni oko centralnog križa, bogoslovi su izmolili krunicu za sve koji su pokopani na groblju kao i za sve pokojne u svojim obiteljima, pokojne odgojitelje, časne sestre i bogoslove, kao i za sve duše u čistilištu. Nakon krunice, bogoslovi su pohodili svećeničku grobnicu gdje su se pomolili za sve preminule svećenike.

Nakon povratka u bogosloviji, u kapeli Srca Isusova služeno je svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio odgojitelj vlč. Josip Đurin, zajedno s rektorom preč. Željkom Faltakom i bogoslovima. Tumačeći naviještenju Božju riječ, prefekt Đurin dotaknuo je problematiku čovjeka koji se danas boji smrti, misleći kako je ona kraj i da nema ništa poslije. Smrt nije kraj, već prijelaz koji vodi Bogu. Ističući vlastito iskustvo kada je kao svećenik pohađao bolesnike u bolnici svjedočeći da u tom trenutku osoba odlazi Bogu, odgojitelj je istaknuo kako je uvijek na tim osobama vidio radost i zahvalnost da su im posljednje riječi bile „Bogu hvala“ na daru života i u susretu s Bogom. Zaključujući homiliju, odgojitelj je naglasio kako uvijek „naša nadanja moraju biti u uskrslom Kristu jer Krist je svojom smrću uništio smrt i čovjeku dao nadu u novi i konačni život.“