Budi dio naše mreže
Izbornik

Bogoslovi s nadbiskupom Hranićem posjetili Dom za stare i nemoćne osobe u Đakovu

Đakovo (IKA/TU)

Zajednica Bogoslovnog sjemeništa u Đakovu, predvođena đakovačko-osječkim nadbiskupom Đurom Hranićem i duhovnikom vlč. Stjepanom Matezovićem posjetila je u utorak 19. prosinca 2023. Dom za starije i nemoćne u Đakovu povodom svetkovine Božića.

Na početku susreta ravnateljica doma Štefica Mikšić, pozdravila je nadbiskupa i duhovnika te im je ujedno zahvalila za posjet. Ujedno je navela određene pojedinosti vezane uz dom i način na koji funkcionira.

Potom se mons. Hranić osvrnuo na starce i nemoćnike koji žive u domu govoreći zaposlenicima da ih prihvate upravo onakve kakvi jesu, unatoč tomu što je u njihovoj dobi zaborav česta pojava, kao i samožaljenje povezano s njihovim fizičkim ili duševnim bolima.

Nadbiskup je zaključio Isusovim riječima: „Štogod učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste“ (Mt 25, 45), naglasivši uzajamno poštovanje i razumijevanje koje mora biti prisutno u svakoj zajednici da bi normalno funkcionirala.

Svima je čestitao Božić i poželio obilje Božjeg blagoslova u novoj 2024. godini.

Nakon nagovora nadbiskup je zajedno s bogoslovima, koji su pjevanjem božićnih pjesama uljepšali sami posjet, čestitao Božić i svakom korisniku pojedinačno te im je s bogoslovima udijelio simbolične darove.