Budi dio naše mreže
Izbornik

Božićna čestitka kardinala Bozanića patrijarhu Porfiriju

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je 31. prosinca božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne Crkve i administratoru Eparhije zagrebačko-ljubljanske Porfiriju, i svim episkopima SPC u Hrvatskoj, koju prenosimo u cijelosti.

“‘Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!‘ (Lk 2,14) Na anđeoski navještaj pastiri radosno i hitro odgovoriše: ‘Hajdemo dakle do Betlehema. Pogledajmo što se to dogodilo, događaj koji nam obznani Gospodin’ (Lk 2, 15). Taj odgovor i danas snažno odjekuje pozivajući nas da u jednostavnosti srca, pohitimo k Betlehemu i svoj pogled usmjerimo na jaslice. Svemogući vladar neba i zemlje, postavši čovjekom, usudio se učiniti krhkim i tako postati blizak svakom čovjeku.

Vremena i okolnosti u kojima živimo čine nas svjesnima i vlastite krhkosti. Otajstvo Božića ne ostavlja nas samima u toj krhkosti nego ima moć učiniti je mjestom susreta i zajedništva s Bogom, s braćom i sestrama te nas uvodi u novost života darovanu od Gospodina.

Vaša Svetosti, zahvalan za božićne čestitke koje ste mi uputili, u istom Duhu od srca čestitam Božić Vama, Vašim episkopima, monaštvu, svećenstvu i svim vjernicima Srpske pravoslavne Crkve. Neka bude obiljem Božjeg blagoslova ispunjena nova 2022. godina! U zajedništvu božićne radosti, srdačno Vas pozdravljam u Gospodinu.”