Budi dio naše mreže
Izbornik

Brački dekan Ivica Huljev župljane i goste pozvao na poštivanje novih odredaba Stožera civilne zaštite

Brač (IKA)

Dekan otoka Brača don Ivica Huljev uputio je u četvrtak, 27. kolovoza, otvoreno pismo vjernicima bračkih župa, ali i njihovim gostima, povodom novih epidemioloških mjera koje je za Splitsko-dalmatinsku županiju donio Nacionalni stožer civilne zaštite. Nužne epidemiološke mjere stupile su na snagu jučer u ponoć, a vrijedit će 14 dana.

„Nove odluke mjerodavnih državnih službi, koje su u četvrtak, 27. kolovoza, stupile na snagu, obvezuju nas na sprječavanje širenja zaraze koronavirusa na području Splitsko-dalmatinske županije. Stoga, kad je riječ o misama i drugim obredima, osnovno je sljedeće: u crkvi se tijekom obreda moraju nositi maske i održavati fizička distanca od dva metra, a pri ulasku treba dezinficirati ruke”, istaknuo je brački dekan.

U poruci vjernicima podsjeća i na preporuke kojih se treba držati. „Osobe koje spadaju u rizičnu skupinu neka se suzdrže od dolaska na misu, nadasve oni koji sumnjaju da su bili u kontaktu s nekim tko bi mogao biti zaražen ili osjećaju neke od teškoća koje bi mogle upućivati na Covid-19”.

„Poštujući navedeno, kao i ostale jučer donesene odredbe, dužni smo u duhu vjere i razuma pridonijeti sprječavanju zaraze i zaštiti zdravlja. S vjerom u Boga, čuvajmo jedni druge”, poručio je brački dekan.