Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritas Vrhbosanske nadbiskupije obilježio Treći svjetski dan baka, djedova i starijih osoba

Sarajevo (IKA/KTA)

Odgovarajući na poziv pape Franje, u Dječjem vrtiću „Sveta Obitelj“ i Caritasovu produljenom boravku, koji se nalaze u prigradskom sarajevskom naselju Stup, u ponedjeljak 24. srpnja obilježen je Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, izvijestio je Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, a prenosi KTA.

U župnom dvorištu crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije, za djecu vrtića i produljenog boravka te njihove bake i djedove upriličen je program koji je započeo molitvom i uvodnim riječima dobrodošlice prisutnim bakama i djedovima polaznika vrtića. Uslijedile su pjesme, ples, radionice te međusobno druženje svih prisutnih. Nakon spomenutih aktivnosti upriličen je zajednički ručak.

„Obilježavanjem Dana baka i djedova nastojali smo ukazati djeci na važnost baka i djedova u njihovim životima. Bake i djedovi pružaju svojim unucima beskrajnu ljubav te ih uče životnim vrijednostima onako kako samo oni znaju. Čin upoznavanja baka i djedova s osobljem vrtića te prijateljicama i prijateljima u vrtiću na današnjem susretu zaista je mnogo značio svakom djetetu te su gotovo sva djeca s ponosom pokazivala svojim bakama i djedovima svoj vrtić, svoje igračke i svoje odgajateljice. Ovim putem želimo čestitati svim bakama i djedovima njihov dan i zahvaliti im što zajedno s roditeljima i vrtićem sudjeluju u odgoju djece. Pravo je bogatstvo imati vas“, poručuju iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije.