Budi dio naše mreže
Izbornik

Caritasova akcija „Obitelji 3+“ u Vodicama

Vodice (IKA)

U pastoralnom centru župe Vodice, u nedjelju 9. prosinca, pred blagdan sv. Lucije, upriličena je jedanaestu godinu u nizu akcija darivanja pod nazivom „Obitelji 3+". Riječ je o obiteljima u kojima se u ovoj godini rodilo treće, četvrto i šesto dijete, a koje je Caritas župe Vodice darivao jednokratnim novčanim prilogom.

Akciju „Obitelji 3+“ 2008. godine potaknuo je i pokrenuo u suradnji sa župnim Caritasom, ondašnji župnik Vodica don Frane Šimat sa željom da se u župi pokaže ljubav prema životu kao najvećem Božjem daru i zahvalnost roditeljima i obiteljima koje su odvažne uz Božju pomoć život darovati i roditi svoju djecu.

I ovogodišnji susret i darivanje obitelji bio je u radosnom i ugodnom druženju za što su osobito zaslužni članovi župnog Caritasa koji su pripremili i organizirali primanje i prigodni domjenak na kojem su počastili i darovali obitelji. Svu djecu, roditelje, obitelji, članove župnog Caritasa i sudionike susreta na početku je pozdravio župnik Vodica don Franjo Glasnović koji je obiteljima najprije čestitao, a onda i zahvalio za njihovu ljubav koju pokazuju prema djeci i životu, naglasivši im važnost obitelji i obiteljskog života u kojem su roditelji prvi svjedoci i učitelji ljudskih i kršćanskih vrijednosti i vjere. Potaknuo ih je da u svojim obiteljima žive i svjedoče kršćansku vjeru i vrijednosti.

Voditeljica župnog Caritasa Vjera Lipić pozdravila je sve nazočne obitelji, čestitala im, zaželjevši im puno radosti, ljubavi i zajedništva u obiteljskom životu te uime župnog Caritasa svakoj obitelji darovala novčani prilog.

U jedanaest godina karitativne akcije „Obitelji 3+” od 2008. do 2018. Caritas župe Vodice darivao je devedeset šestero djece, sedamdeset pet obitelji s trećim, trinaest s četvrtim, četiri s petim, dvije sa šestim i jednu sa sedmim i osmim djetetom.

 

Ključne riječi:
Caritas djeca obitelji Vodice