Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka kardinala Bozanića imenovanom hvarskom biskupu mons. Ranku Vidoviću

Zagreb (IKA)

Nadbiskup metropolit zagrebački kardinal Josip Bozanić uputio je na dan imenovanja, u četvrtak, 4. ožujka, čestitku imenovanom hvarskom biskupu mons. Ranku Vidoviću.

Čestitku kardinala Bozanića prenosimo u cijelosti.

“Preuzvišeni imenovani biskupe Ranko!

S radošću sam primio vijest da Vas je papa Franjo danas, 4. ožujka ove godine, imenovao biskupom hvarskim. Od srca Vam čestitam na izboru i povjerenju što Vam ga je iskazao Sveti Otac te želim blagoslovljeno i plodonosno biskupsko služenje.

Nakon višegodišnjeg bogatog pastoralnog iskustva u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji, Providnost Vam otvara nove prostore te Vam u ruke stavlja kormilo Biskupije u kojoj ćete, dijeleći radosti i nade, žalosti i tjeskobe svojih vjernika i svih ljudi dobre volje, pastirskom brigom obuhvatiti Kristove vjernike otokâ: Hvara, Brača i Visa. Molim Gospodina da, kao vjeran i razborit upravitelj vršite službu poučavanja, posvećivanja i upravljanja te da Božjom ljubavlju po Kristu našem Gospodinu u Duhu Svetom učvršćujete vjernike u zajedništvu jedne, svete, katoličke i apostolske Crkve. Neka Vas u tome prati molitva svećenika, redovnika i redovnica te Kristovih vjernika laika drevne Hvarske biskupije.

Izražavajući Vam ljudsku i duhovnu blizinu, veselim se bratskom zajedništvu i suradnji u zboru biskupa Hrvatske biskupske konferencije te suodgovornosti za Crkvu u Lijepoj našoj domovini.

Za Vas i Vaše pastirsko služenje molim zaštitu Blažene Djevice Marije, zvijezde mora, zagovor svetog Stjepana, pape i mučenika, zaštitnika Hvarske biskupije, te blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka istine i čiste savjesti.

Bratski Vas u Kristu pozdravljam.”