Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka predsjednika BK BiH novom predsjedniku HBK nadbiskupu Kutleši

Sarajevo (IKA)

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, na blagdan sv. Luke, 18. listopada 2022., iz sarajevske zračne luke, prije leta prema Frankfurtu, uputio je čestitku novom predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Draženu Kutleši, splitsko-makarskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Porečko-Pulske biskupije, izvijestila je KTA.

„Poštovani i dragi Dražene! Dok u sarajevskoj zračnoj luci čekam zrakoplov na putu u Vierzenheiligen, gdje se održava skup djelatnika u hrvatskoj inozemnoj pastvi u zapadnoj Europi, s radošću sam pročitao vijest da su te braća biskupi, članovi Hrvatske biskupske konferencije, danas izabrali za svoga novog predsjednika. Čestitam ti na povjerenju koje su ti braća iskazala i radujem se. Činim to u ime sve braće biskupa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i u svoje ime!

Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimiru Puljiću, za iskrenu i prijateljsku suradnju naših dviju konferencija kroz svih deset godina njegova predsjedavanja, koja će se sigurno nastaviti i nadograđivati u onomu što bude potrebno i na korist Crkve Božje, za dobro naših vjernika i svih ljudi.

Neka dragi Bog, po zagovoru svetoga Luke evanđeliste, čiji blagdan dana proslavljamo, blagoslovi tvoj budući rad i služenje vjernicima, Crkvi Kristovoj, svim ljudima i društvu, i neka sve bude duhovnu korist i opće dobro“, napisao je nadbiskup Vukšić u svojoj čestitci upravo izabranom predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije nadbiskupu Kutleši.