Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka predsjednika Sabora Jandrokovića mons. Kutleši na imenovanju nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije

Zagreb (IKA)

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku mons. Draženu Kutleši na imenovanju nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, izvijestio je Ured predsjednika Hrvatskog sabora.

„Preuzvišeni gospodine nadbiskupe,

s osobitom sam radošću primio vijest da Vas je Sveti Otac imenovao nadbiskupom koadjutorom Zagrebačke nadbiskupije, na čemu Vam od srca čestitam uime Hrvatskoga sabora i osobno.

Nakon povjerene Vam pastoralne skrbi nad vjernicima Porečke i Pulske biskupije te Splitsko-makarske nadbiskupije, današnjim je imenovanjem Papa Franjo potvrdio vrijednost Vašeg istinskog svjedočenja vjere te poniznog služenja za dobro Crkve. Duboka predanost s kojom ste obnašali dosad Vam povjerene dužnosti, najbolje je jamstvo kako ćete i novu službu obavljati časno, odgovorno i s povjerenjem u Božju pomoć.

U ovim iznimno izazovnim vremenima, preuzvišeni oče nadbiskupe, želim Vam svu potrebnu snagu za nastavak požrtvovnog i dosljednog promicanja crkvenog nauka. Neka Vas na tom putu prati i zagovor svetog Ladislava, zaštitnika Zagrebačke nadbiskupije, a Vaše pastoralno služenje bude na radost i dobrobit svih vjernika Vaše nove nadbiskupije, kao i čitave zajednice katoličkih vjernika u našoj domovini“, stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.