Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka rektora Željka Tanjića dr. Krunoslavu Novaku na imenovanju za generalnog tajnika HBK

Zagreb (IKA)

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić uputio je čestitku doc. dr. sc. Krunoslavu Novaku na imenovanju za generalnog tajnika HBK koju prenosimo u cijelosti.

„Radosni smo i zahvalni Bogu da su hrvatski biskupi prepoznali osobu, vrednote i darove našeg kolege Novaka i povjerili mu važnu službu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji i u našoj domovinskoj Crkvi, premda smo istovremeno svjesni da će se time promijeniti i njegov način prisutnosti i djelovanja na našem Sveučilištu, kojega je prečasni Novak dragocjen i važan član. Od svog dolaska 2013., kolega Novak je svojom osobnošću, svećeničkim svjedočanstvom, stručnim, znanstvenim i nastavim djelovanjem obilježio razvoj našeg Sveučilišta, a osobito Odjela za komunikologiju.

Od početka je uključen u pastoralne aktivnosti, pokreće pjevački zbor i studentima je na raspolaganju kao svećenik i nastavnik. Cijenimo njegov doprinos radu Senata, a od ove godine kolega Novak je izabran za zamjenika pročelnika Odjela za komunikologiju. Osobito sam zahvalan što je kolega Novak važan promotor našeg Sveučilišta i u Kanadi, posebice među našim iseljenicima u Župi Naše Gospe Kraljice Hrvata u Torontu.

U vrijeme pandemije, kolega Novak je organizirao prijenos svete mise iz naše Sveučilišne kapele, čime je velik broj ljudi upoznao i prepoznao naše Sveučilište ne samo kao znanstvenu i nastavnu ustanovu, nego i kao mjesto duhovnosti i duhovnog rasta.

U svoje osobno ime i u ime cijele sveučilišne zajednice od srca mu čestitam na imenovanju, kao i na spremnosti da prihvati ovu odgovornu službu u Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Siguran sam da će svojim talentima, sposobnošću i kreativnošću, ali prije svega svećeničkim služenjem, dati veliki doprinos životu i radu Hrvatske biskupske konferencije“, rekao je prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

„S docentom Krunoslavom Novakom se ne opraštamo, već se radujemo daljnjoj suradnji na svim područjima života i rada našeg Sveučilišta. U novoj službi pratimo ga molitvom i želimo mu obilje Božjeg blagoslova“, rekao je rektor Tanjić.