Budi dio naše mreže
Izbornik

Čestitka splitsko-makarskog nadbiskupa Barišića biskupu Paliću

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uputio je hvarskom biskupu mons. Petru Paliću čestitku u povodu imenovanja mostarsko-duvanjskim biskupom i trebinjsko-mrkanskim upraviteljem.

Dragi brate biskupe Petre!

Danas će biti objavljena vijest da je Tebe Sveti Otac imenovao novim mostarsko-duvanjskim biskupom i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanjskim, nasljednikom biskupa Ratka.

Kao najmlađem sufraganu naše Splitske crkvene pokrajine zahvaljujem Ti na suradnji i prijateljskom ozračju među nama biskupima. Tvojim imenovanjem ostajemo osiromašeni, ne samo hvarska biskupija, naša metropolija nego i Hrvatska biskupska konferencija gdje si uspješno vršio službu generalnog tajnika, ali znamo da ćeš stečenim iskustvom kao biskup biti dobar brat i otac svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima biskupija u koje Te Providnost šalje. Kao našeg starog/novog susjeda uvijek ćemo te rado ugostiti i s tobom surađivati na dobro Naroda Božjega.

Dragi biskupe Petre, dok Ti zahvaljujem i čestitam, molim obilje Božjeg blagoslova da te Marija – Majka Crkve i Tvoj zaštitnik sveti Petar prate u pastirskoj službi u susjednim i dinamičnim hercegovačkim biskupijama.

Sretno i blagoslovljeno bilo!

Marin Barišić
Nadbiskup metropolit splitsko-makarski