Budi dio naše mreže
Izbornik

Cres: Održan duhovno-rekreativni kamp za korisnike Pučke kuhinje

Cres (IKA)

U organizaciji Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, od srijede 23. do srijede 30. kolovoza, na Cresu je održan duhovno-rekreativni ljetni kamp za osobe koje redovito dolaze po topli obrok u Pučku kuhinju na zagrebačkom Svetom Duhu, izvijestili su iz Provincije.

Tridesetak korisnika Pučke kuhinje boravilo je sedam dana u Samostanu sv. Frane na Cresu. Duhovno-rekreativni program vodio je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović i nekoliko volontera. Korisnicima je bio osiguran put, smještaj i hrana. Također im je ponuđen i duhovni program u vidu slavlja sakramenata, svjedočanstva, osobnih razgovora i kateheza pod vodstvom fra Vladimira.

Korisnike je posjetio i provincijalni ministar fra Miljenko Hontić, koji je predslavio misu te ohrabrio sudionike u strpljivom podnošenju različitih životnih nedaća, pozvavši sve sudionike na zajedništvo, molitvu i ustrajnost u činjenju dobra.

Pučka kuhinja na zagrebačkom Svetom Duhu djeluje od 1995. i svakodnevno pripremi više od 400 obroka koje podijeli osobama u potrebi. U Pučkoj kuhinji su svi dobrodošli bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost jer poslanje Pučke kuhinje čvrsto je utemeljeno na onim evanđeoskim načelima i svijesti da smo svi mi braća i sestre, djeca istoga nebeskoga Oca, poručuju iz Pučke kuhinje.

„Uz brojne ljetne kampove za različite skupine, najčešće mlade, ovaj je bio jako poseban i lijep jer je omogućio onima koji nemaju mogućnost ljetovanja boravak tjedan dana u samostanskoj oazi mira nezaboravne trenutke opuštanja i duhovne izgradnje“, poručili su organizatori duhovno-rekreativnog ljetnog kampa za korisnike Pučke kuhinje, a izvijestili je Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca.