Budi dio naše mreže
Izbornik

Đakonsko ređenje i duhovna obnova na Širokom Brijegu

Široki Brijeg (IKA)

Na blagdan Svih svetih franjevačkoga reda u petak 29. studenoga u samostanu i crkvi na Širokome Brijegu Hercegovačka franjevačka provincija proslavila je svoj „Kapitul na rogožinama“, duhovnu obnovu, uz đakonsko ređenje dvojice bogoslova.

Duhovna obnova započela je molitvom Trećega časa te pozdravom gvardijana fra Ivana Marića, ml. Potom je provincijal fra Miljenko Šteko pozdravio braću i goste te najavio teme njihovih izlaganja. Banjolučki pomoćni biskup mons. fra Marko Semren govorio je o značenju ovoga dana u franjevačkoj tradiciji i njegovoj važnosti za sadašnje vrijeme, a apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser govorio je o svome poslanju u Međugorju i novoj evangelizaciji.

Nakon ovih izlaganja, provincijal fra Miljenko upoznao je braću o važnijim događajima iz života provincije te najavio jubileje braće u 2020. godini.

U podne je slavljena misa koju je u zajedništvu provincijala fra Miljenka i sve okupljene braće predvodio mons. Semren. U liturgijskome slavlju mise, delegacijom mjesnoga biskupa mons. Ratka Perića, biskup Semren podijelio je i red đakonata dvojici kandidata Hercegovačke franjevačke provincije, fra Zlatku Ćoriću i fra Renatu Galiću.

Svoj doprinos svečanosti u liturgiji darovali su služenjem i pjevanjem bogoslovi, novaci i postulanti provincije, te kolege ređenika, đakoni iz drugih franjevačkih provincija i biskupija.

Već tradicionalno na ovaj dan, o blagdanu Svih svetih franjevačkoga reda, članovi Hercegovačke franjevačke provincije sjećaju se svoje preminule braće i za njih slave misu.