Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan molitve i pokore u Župi Gospe Brze Pomoći za stradale u potresu

Slavonski Brod (IKA)

U znak solidarnosti sa svima koji su ovih dana stradali od potresa u Sisačkoj biskupiji, a uz Dan žalosti u Hrvatskoj u subotu 2. siječnja župnik župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivan Lenić proglasio je u svojoj župi Dan molitve i pokore za smirenje potresa i za stradale i poginule u njemu.

Duhovni program započeo je jutarnjim misnim slavljem, koje je predvodio župnik Lenić, a posluživao đakon Marko Obradović.

Poslije jutarnje mise znatan je broj vjernika, uz poštivanje epidemioloških mjera, u Gospinoj crkvi u tihoj molitvi bdjeo pred Presvetim, koje je bilo izloženo do 12 sati.

Uz blagoslov s Presvetim točno u 12 sati zvonila su zvona kao poziv na molitvu župljanima koji fizički nisu mogli doći u crkvu. Uz molitvu župnik Lenić organizirao je i materijalnu pomoć stradalima te svi koji žele svoje priloge mogu donijeti u župni urede te uz mise, napose u nedjelju 3. siječnja i u nedjelju 10. siječnja.

Poslije večernje mise toga dana ponovno su zvonila crkvena zvona, a župnik Lenić molio je vjernike grada da upale lampione u svojim prozorima kao znak solidarnosti sa stradalima.