Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: prec-ivan-lenic

Srebrni jubilej preč. Ivana Lenića

U župnoj crkvi sv. Martina biskupa u Bošnjacima, 21. studenoga, slavljena je misa zahvalnica prigodom 25 godina svećeništva preč. Ivana Lenića, župnika Župe Svih svetih u Đakovu i dekana Đakovačkoga dekanata, rođenog Bošnjačanina.

Đakovo: Mlada misa vlč. Nikole Klemena

Pod geslom „Odvaži se i budi hrabar“ (Jš 1,9), mladomisnik Đakovačko-osječke nadbiskupije vlč. Nikola Klemen, predslavio je 10. srpnja u rodnoj Župi Svih svetih u Đakovu Mladu misu.

Prva obljetnica ustanovljenja trajnoga euharistijskog klanjanja u Đakovu

Župljani katedralne župe Svih Svetih u Đakovu s vjernicima okolnih župa sudjelovali su na svetkovinu Bezgrešnoga začeća Blažene Djevice Marije, 8. prosinca 2021., na večernjoj misi u đakovačkoj prvostolnici sv. Petra, da bi zahvalili za godinu dana trajnoga euharistijskoga klanjanja u župnoj crkvi Svih svetih (Mala crkva).

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći, koji se slavi svakoga osmog u mjesecu, u istoimenom svetištu i župi u Slavonskom Brodu proslavljen je u subotu 8. svibnja. Središnje hodočasničko slavlje predvodio je varaždinski biskup Bože Radoš.

Nadbiskup Hranić predvodio proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvodio središnju hodočasničku euharistiju na svetkovinu Gospe Brze Pomoći, ujedno Nadbiskupijski dan molitve i pokore za smirenje i prestanak pandemije i za žrtve potresa, u petak 8. siječnja, u Župi i svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

Dan molitve i pokore u Župi Gospe Brze Pomoći za stradale u potresu

U znak solidarnosti sa svima koji su ovih dana stradali od potresa u Sisačkoj biskupiji, a uz Dan žalosti u Hrvatskoj u subotu 2. siječnja župnik župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivan Lenić proglasio je u svojoj župi Dan molitve i pokore za smirenje potresa i za stradale i poginule u njemu.

Misa zadušnica na Dan sjećanja u Slavonskom Brodu

Misa zadušnica za sve žrtve Vukovara i Domovinskoga rata uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskoga rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje slavljena u srijedu 18. studenoga u pastoralnom centru Župe i svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

1 2