Budi dio naše mreže
Izbornik

Dan zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva u Pučkoj kuhinji na Svetom Duhu

Zagreb (IKA)

Pučka kuhinja na Svetom Duhu u nedjelju 25. listopada, u sklopu obilježavanja nedjelje zahvalnosti za plodove zemlje i Božja dobročinstva Župe sv. Antuna Padovanskoga, organizirala je humanitarnu akciju kako bi prikupila sredstva za svoje djelovanje.

Pučka kuhinja organizirala je prodaju samostanskog ajvara i drugih zimnica koje su fratri, djelatnici Pučke kuhinje i volonteri sami pripremili.

„Pripremili smo našu prvu humanitarnu akciju u ovoj pastoralnoj godini. Pučka kuhinja na Svetom Duhu skrbi sada već za 400 korisnika što je povećanje za nekih 20% u odnosu na isto razdoblje prošle godine i u tome smislu potrebna su nam sredstva koja skupljamo ovakvim akcijama. Ovakve akcije organiziramo kako bismo i dalje mogli obavljati našu djelatnost i pomoći svim onim ljudima koji se nalaze u potrebi“, rekao je fra Vladimir Vidović, voditelj Pučke kuhinje i glavni urednik Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga.

Tijekom dana iza misa (7:30, 9, 10:30, 12, 19 sati) moguće je ispred crkve sv. Antuna kupiti ajvar i druge zimnice i na taj način donirati novac za potrebe Pučke kuhinje.