Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljene stipendije Biskupijske zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“

Poreč (IKA)

Nakon provedenog Natječaja koji je trajao do 1. studenoga 2020. Biskupijska zaklada „Blaženi Miroslav Bulešić“ Porečke i Pulske biskupije dodijelila je 192 stipendije, sveukupnog iznosa od 348 tisuća kuna.

Na natječaj za dodjelu stipendija pristiglo je 376 molbi. Bodovni prag i uvjeti koji su vrijedili prethodnih godina, primijenjeni su i ove godine.

Zbog epidemioloških prilika, u komunikaciji s Biskupijskim ordinarijatom, određen je novčani iznos stipendija od tisuće kuna za učenike osnovnih škola, od 2 tisuće kuna za učenike srednjih škola, od 3 tisuće kuna za studente te od 5 tisuća kuna za doktorande.

Svima koji su ispunili uvjete dodijeljene stipendije: 82 stipendije učenicima osnovnih škola, 64 stipendije učenicima srednjih škola te 46 stipendije studentima – ukupno 192 stipendije.

Sveukupno, riječ je o 348 tisuća kuna od čega je Biskupija doprinijela udjelom od 248 tisuća kuna, a župe i Caritas s 50 tisuća kuna.

Novčana sredstva za stipendije uplaćena su na račune župa, podijelit će ih župnici, te će prilikom preuzimanja stipendije preuzimatelji potpisom potvrditi primitak.

Biskupijska zaklada „Blaženi Miroslav Bulešić“ za pomoć učenicima i studentima osnovana je na duže razdoblje Odlukom biskupa mons. dr. Dražena Kutleše, 1. listopada 2014. u skladu sa Zakonikom kanonskog prava kan. 1299. – 1310. Zaklada djeluje kao nesamostalna nabožna zaklada.

Osnivač zaklade je Porečka i Pulska biskupija, sjedište zaklade je u Pazinu. Vođenje Zaklade povjereno je Caritasu Porečke i Pulske biskupije sa sjedištem u Pazinu. Odgovorna osoba je Upravitelj Zaklade, ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije.