Budi dio naše mreže
Izbornik

Dodijeljeno 190 stipendija Zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“

Pula (IKA)

Zaključen je ovogodišnji natječaj za stipendiste Zaklade „Blaženi Miroslav Bulešić“ koja je uoči blagdana sv. Nikole dodijelila 190 stipendija učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja, priopćio je Caritas Porečke i Pulske biskupije.

Zaklada je isplatila stipendije za 73 učenika osnovnih škola po tisuću kuna, 71 učenika srednjih škola po 2 tisuće kuna te 46 studenta po 3 tisuće kuna.

Ukupan fond stipendija za školsku i akademsku godinu 2021./2022. iznosi 353 tisuća kuna čemu je s 250 tisuća doprinijela Porečka i Pulska biskupija, s 23 tisuće župe i donatori te s 80 tisuća biskupijski Caritas.

Biskupijska zaklada „Blaženi Miroslav Bulešić“ za pomoć učenicima i studentima osnovana je odlukom biskupa Dražena Kutleše, 1. listopada 2014. i djeluje kao nesamostalna nabožna zaklada.

Osnivač zaklade je Porečka i Pulska biskupija, sjedište zaklade je u Pazinu. Vođenje je povjereno Caritasu Porečke i Pulske biskupije. Odgovorna osoba je upravitelj Zaklade, ravnatelj Caritasa Porečke i Pulske biskupije, što je trenutno preč. Željko Zec.

Prve godine postojanja Zaklade, 2014., su podijeljene 104 stipendije, najviše ih je (443) dodijeljeno 2017. godine kada je vrijednost stipendija iznosila oko milijun i šesto tisuća kuna.