Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a Hrvatskom Caritasu za potresom pogođeno područje

Zagreb (IKA)

Predsjednik Sekcije doktora dentalne medicine Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva mr. sc. Žarko Udiljak uručio je u ponedjeljak 8. veljače u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu predsjedniku Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanu Svalini novčani iznos za stambene module namijenjene obiteljima pogođenima potresom na Banovini.

Primajući donaciju Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a, ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina zahvalio je i liječnicima dentalne medicine i mnogim drugima koji su se uključili ili se žele uključiti u projekt koji provodi Hrvatski Caritas. „S današnjim danom se zaključuje isporuka prvog kontingenta sto stambenih modula obiteljima pogođenima potresom. Paralelno su nastavljene izrade novih sto stambenih modula. Protekli tjedan potpisan je ugovor za nabavu još stotinu modula, što je ukupno tristo stambenih jedinica. Veseli nas činjenica da kroz ove privremene smještaje možemo omogućiti primjereni i dostojanstven krov nad glavom tolikim stradalim ljudima na području Banovine“, rekao je mons. Svalina i uputio poziv svima koji smatraju da je ovo i njihov projekt da se pridruže kako bi se mogao zaokružiti jedan ciklus i ljudima na Banovini omogućiti privremeni smještaj dok im se ne izgradi obiteljski dom.

O donaciji je u „Aktualnom“ Hrvatskoga katoličkog radija govorio predsjednik Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a mr. sc. Žarko Udiljak.

„Vidjevši da Hrvatski Caritas na Banovini radi predano, kvalitetno i neumorno odlučili smo prikupiti sredstva i donirati ih Hrvatskom Caritasu. Ovaj potres je potvrdio da u Hrvatskoj još uvijek ima puno ljudi kojima je potrebna pomoć. Postat će praksa Sekcije doktora dentalne medicine HKLD-a da svake godine za blagdan sv. Apolonije prikupimo novčani iznos i da ga predamo Hrvatskom Caritasu za potrebite“, rekao je mr. sc. Udiljak, rekavši da žele nastaviti suradnju s Hrvatskim Caritasom i u drugim oblicima.

Mr. sc. Udiljak predstavio je i druge oblike humanitarnog djelovanja Sekcije doktora dentalne medicine, navevši da besplatno pružaju usluge i korisnicima pučkih kuhinja.

Sekcija doktora dentalne medicine proslavit će sv. Apoloniju, zaštitnicu pacijenata i dentalne medicine, u utorak 9. veljače u 20 sati u crkvi Majke Božje Remetske u Zagrebu. Bit će to zajednička proslava za sva područna sjedišta koja će se moći pratiti na službenoj stranici Župe: https://zuparemete.net/ kao i putem aplikacije Hrvatske komore dentalne medicine, Facebook stranice Sekcije doktora dentalne medicine Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva (otvorene za tu prigodu), kao i mobilne aplikacije Župe: Majka Božja Remetska.

Od kolovoza protekle godine duhovnik Sekcije je prof. dr. Josip Šimunović. Rekao je da doktore dentalne medicine vidimo u ordinaciji, ali je velika paleta onoga što oni čine, a što često prođe nezamijećeno. Prema riječima prof. dr. Šimunovića, članovima Sekcije nije nametnut duhovnik, nego su ga sami zatražili jer uz svoju djelatnost žele i kao vjernici rasti u duhovnoj dimenziji i tako što bolje dati svjedočanstvo vjere na što potiče i njihova zaštitnica sv. Apolonija.