Budi dio naše mreže
Izbornik

Donacija Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda Hrvatskom Caritasu

Zagreb (IKA)

Iz Münchena je u četvrtak 9. ožujka u Zagreb Hrvatskom Caritasu posredovanjem izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Michaela Dzebe stigla donacija Veleposlanstva Suverenoga malteškog reda koja se sastoji od 30 paleta zaštitnih maski FFP2 i nekoliko vrsta brzih kućnih antigenskih testova na covid 19.

Hrvatski Caritas narednih će ih dana staviti na raspolaganje nad/biskupijskim Caritasima diljem Hrvatske koji su za njima iskazali potrebu i koji će ih usmjeriti korisnicima svojih i suradnih zdravstvenih i socijalnih ustanova. U suradnji s Caritasom Vojnog ordinarijata osobita pozornost bit će posvećena ustanovama na području Slavonije.

Dio donacije bit će također u suradnji s Caritasom Križevačke eparhije i udruge „Dobro dobrim“ upućen u Ukrajinu i dostavljen u Kijev Caritasu Spes, koji će ih distribuirati putem svoje mreže zdravstvenim ustanovama i korisnicima za koje skrbe u kolektivnim smještajima u gradovima na jugu i istoku zemlje. Time Hrvatski Caritas osim osiguravanja pomoći korisnicima u Hrvatskoj putem međunarodne Caritasove mreže nastavlja pomagati i brojnim pojedincima i obiteljima pogođenima razornim ratom u Ukrajini.